Facebook onderwijs vacatures
Twitter Onderwijs Vacatures
LinkedIn Onderwijs Vacatures
Spijtenburg Onderwijs
Contact

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via:

Of via het:

Contactformulier

Recente vacatures
Klik op de knop vacatures om onze actuele vacatures te bekijken.
Bekijk alle vacatures

Studiedagen & Trainingen van Spijtenburg

Studiedagen en Trainingen

Wij organiseren regelmatig studiedagen en trainingen voor onderwijsbestuurders, -managers en toezichthouders over actuele vraagstukken op het terrein van management, bestuur en toezicht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michelle de Rover, studiedagen@spijtenburg.nl of 076 - 2063 333.

 

Aanbod van studiedagen en trainingen

'Lid worden of zijn van een Raad van Toezicht: handvatten en lessons learned'

Tijdens deze avondbijeenkomst wordt u geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen en dilemma's op het gebied van toezicht in het (semi)publieke domein. U krijgt inzicht in de eisen die aan goede toezichthouders worden gesteld. U krijgt handvatten voor een verdere professionalisering van het intern toezicht, adviezen voor de jaarlijkse evaluatie en u leert van praktijkervaringen.

De governance in alle denkbare sectoren is de laatste tien jaar sterk geprofessionaliseerd. Zelfevaluaties in de Raad van Toezicht zijn een vast onderdeel geworden van de jaarlijkse beoordelingscyclus op bestuursniveau. Hoe geef je zo’n zelfevaluatie vorm? Welke methoden zijn daarvoor beschikbaar? Wat zijn de valkuilen en gevoeligheden?

In deze studiebijeenkomst maakt u kennis met een breed scala aan mogelijkheden en leert u welke vorm het beste bij uw situatie past.

Docenten

'Lid worden of zijn van een Raad van Toezicht: handvatten en lessons learned'

Prof. dr. ir. R. (Rienk) Goodijk

Rienk Goodijk is bijzonder hoogleraar Governance in het (semi) publieke domein. Hij is verbonden geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen en Tias Business School van Tilburg University. Hij is als bijzonder hoogleraar Governance in het (semi)publieke domein verbonden aan het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hij heeft diverse boeken en vele nationale en internationale publicaties op zijn naam staan over o.a. (corporate) governance in de private en publieke sector, stakeholder management, processen van organisatieverandering en vernieuwingen in de medezeggenschap. De laatste jaren richt hij zich vooral op de kwaliteit van het intern toezicht binnen semipublieke ondernemingen zoals zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen.


Dr. ir. M. (Marcel) Wanrooy

Marcel Wanrooy is GITP bestuursadviseur. Hij coördineert GITP leiderschapsprogramma's en begeleidt ¬besturen en directies van professionele organisaties: bestuur-structurering, opvolging, samenwerking, corporate governance en coaching. Regelmatig is hij voorzitter bij conferenties en strategiebijeenkomsten. Zijn specialisme is conflictbegeleiding in maatschappen en partnerships. Marcel Wanrooy is expert op het terrein van de (on)bestuurbaarheid van professionals. Hij publiceert hierover en geeft regelmatig workshops en lezingen. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Leidinggeven tussen Professionals (onlangs als herziene uitgave verschenen) en het Spel en de Kikkers, over de besturing van professionele organisaties. In 2007 promoveerde hij op een onderzoek naar de bestuur-structuren van partnerships, getiteld: Veel kapiteins op één schip. Hij was gedurende zes jaar lid van de Raad van Toezicht van een van de grotere accountantskantoren in Nederland.

Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close