Facebook onderwijs vacatures
Twitter Onderwijs Vacatures
LinkedIn Onderwijs Vacatures
Spijtenburg Onderwijs

De beste leiders zijn fantastische leraren

Sydney Finkelstein, p. 142, Harvard Business Review januari – februari 2018; vrij vertaald 5-6-2018 9:33
Categorieën: Directie, Management

Wat onderscheidt exceptionele leiders in het bedrijfsleven van de rest? Eén ding, zegt Sydney Finkelstein, is hun niet aflatende betrokkenheid bij het geven van een op een instructie aan hun directe ondergeschikten. Finkelstein, een professor in management bij Dartmouth’s Tuck School of Business, heeft leiders van wereldklasse gedurende meer dan een decennium bestudeerd. Hij ontdekte dat zij er een belangrijk punt van maken tips over professionaliteit, technische kennis en levenslessen in breder perspectief met hun medewerkers te delen.

Finkelstein geeft aan dat wanneer en waar topleiders hun lessen delen bijna net zo belangrijk is als wat zij doceren. In plaats van te wachten op formele beoordelingen, blijven goede managers benaderbaar voor hun medewerkers en delen zij hun kennis op de momenten dat het ertoe doet, of dat nou binnen of buiten de werksfeer is. Ook creëren zij leermomenten – vaak door protegés mee te nemen naar een voor dat leermoment evidente locatie.

Hoe zorgen zij dat lessen blijven hangen? Hun technieken omvatten onder andere: 1) het toespitsen van de instructie op de behoefte, persoonlijkheid en het ontwikkelpad van ieder individu; 2) het continu stellen van vragen om het leren verdieping te geven; en 3) het gedrag te laten zien dat zij van anderen verwachten.

Finkelstein bespreekt diverse ‘superster leiders’ die zeer gerespecteerd worden als fantastische leraren en suggereert dat als je hun voorbeeld volgt, ook jij je personeel kunt versterken en bedrijfsresultaat kunt optimaliseren.

(Vertaling: M.M. de Rover MA BBA, Spijtenburg)

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close