Facebook onderwijs vacatures
Twitter Onderwijs Vacatures
LinkedIn Onderwijs Vacatures
Spijtenburg Onderwijs

Inspirerend leiderschap

Anita Rasenberg 27-3-2018 17:00
Categorieën: Directie, Management, Raad van Toezicht

Het inspireren van anderen en het geïnspireerd worden zijn voor een leidinggevende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kandidaten die hun inspiratie ontlenen aan de oprechte wens om mensen tot ontwikkeling te brengen zullen zelf vaak ook een inspirerend leidinggevende zijn.

Als leidinggevende moet je jezelf regelmatig de vraag stellen waaraan jij je inspiratie ontleent; wat jouw drijfveren zijn. Bewustwording van je drijfveren brengt je bij jezelf en je authenticiteit en dragen bij aan goed inspirerend leiderschap.

Inspirerend leiderschap is een van de belangrijkste succesfactoren om een organisatie optimaal te kunnen leiden. Een inspirerend leidinggevende is ook zelf geïnspireerd en geeft het goede voorbeeld.

Dick Both wijst in zijn boek “Onderwijs vraagt leiderschap” op de manier waarop organisaties hun overleg invulling geven. Hij vindt het opvallend dat de vergaderingen tussen bestuur en directeuren vaak gedomineerd worden door papieren, verantwoording en vragen. De momenten waarop je met elkaar aan tafel zit zou je ook moeten benutten om elkaar te inspireren en succeservaringen met elkaar te delen.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close